top of page
vitaminen
Schermafbeelding 2019-10-01 om 16.34.08.

Expertise

Orthomoleculaire Therapie

De Orthomoleculaire Geneeskunde is een vorm van geneeskunde die de oorzaken van ziekte aanpakt door het gebruik van lichaamseigen, niet-toxische stoffen (vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, vetzuren, fytochemicaliën, water, zuurstof) die het metabolisme reguleren en een verstoord evenwicht in het lichaam herstellen. Op die manier kan ziekte voorkomen en genezen worden. De Orthomoleculaire Geneeskunde brengt de juiste molecule op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheid, volgens de unieke behoefte van elk individu op dat moment. Ze doet dat via de juiste voeding, leefstijl en suppletie. De nadruk ligt vooral op het preventief ingrijpen, op het voorkomen van chronische ziekten.

In tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt, is de orthomoleculaire geneeskunde geen alternatieve geneeskunde. Ze is gebaseerd op dezelfde biochemische principes waarop de klassieke geneeskunde steunt. Ze moet dus eerder beschouwd worden als een complementaire geneeskunde, die samen met alle andere vormen van geneeskunde geïntegreerd kan worden tot een integrale geneeskunde.

kPNI therapie / Lifestyle Geneeskunde

De kPNI of Klinische Psycho-Neuro-Endocrino-Sexo-Socio Immunologie, is de wetenschap die bestudeert hoe het lichaam als een geheel functioneert. En hoe het kan dat we ziek worden of niet meer herstellen. kPNI maakt gebruik van inzichten uit verschillende wetenschapsgebieden. We brengen alle kennis samen tot een groter geheel. Biologieevolutiegeneeskunde, biomedische wetenschappen, psychologiegedragswetenschappen en epigenetica leveren allemaal een belangrijke bijdrage aan de kPNI. Biolicious gaat dus voor een totale aanpak waar we naar een evenwichtig, gezond en energiek levenstreven. Gezondheid is een evenwicht tussen voeding, denken, beweging, stress, bioritme, genetica en lifestyle. Bij Biolicious focussen we dan ook niet op één probleem, maar op de onderliggende oorzaken.

Mijn aanpak

Als orthomoleculair kPNI therapeut geef ik voeding-, suppletie, lifestyle en gezondheidsadvies met als doel een gezonder, bewuster en emotioneel stabiel leven te creëren. 

Mijn kracht zit in mijn persoonlijke begeleiding en follow-up, mijn sensitief vermogen om voeling te creëren met mensen, de uitgebreide en diepgaande anamnese (via uitgebreide vraagstelling) en mijn grondige kennis van voeding en voedings- en gezondheidssuplementen. Motiveren en energie overbrengen kan ik als geen ander. Daardoor kan ik mensen overtuigen om het over een andere boeg te gooien. Vaak gaat het over de juiste beslissing nemen! Samen gaan we op zoek naar antwoorden zodat jouw doel bereikt wordt.

Dankzij mijn opleiding bij kPNI Nederland heb ik geleerd om rekening te houden met de interactie met de omgeving en met biologische systemen (brein, stofwisseling, immuunsysteem).

Elk lichaam is uniek en kent andere behoeften. Wat perfect werkt voor jou, werkt daarom niet voor iemand anders. Iedere cliënt krijgt een persoonlijke aanpak gedurende het traject dat ze volgen. Alles op het tempo zoals de cliënt en de cliënt zijn/haar lichaam verkiest. Ons lichaam heeft een zelfgenezend vermogen als het daar de kans toe krijgt. Het meest belangrijke is naar de kern te gaan, naar de oorzaak/de bron van de klachten en symptomen.

Bovendien blijf ik me permanent bijscholen zodat ik op de hoogte blijf van de allerlaatste wetenschap en de constante ontwikkelingen binnen de preventieve en aanvullende geneeskunde in de ruimste zin van het woord.

My Approach
bottom of page